HTML5+svg[2]+css3+ecmascript5+domL2/L3

építsünk egy sokkal szebb webet

5-3-2 webhely/Nacsa Sándor

leave a comment »


Ez a webhely nem jött volna létre, ha … — ebben megtalálható úgy a személyes indíttatás, mint az adott tematikus webhely vonatkozás.

Mit kínál a HTML5 alapú fejlesztés 2011-ben? — itt fogalmazódik meg, sőt három esettanulmánnyal, amiből 2 magyar, itt kerül bemutatásra az, hogy mit is tudnak a fejlesztők a HTML5-tel elérni annak 2011-es fejlettségi szintjén. Az AJAX, Flash, Silverlight (mint jellemző web front-end-ek),  ASP.NET, PHP, más web back-end-ek, gazdag kliens (Win32, Delphi, .NET, Java stb.) vagy tartalomkezelő (CMS, mint Drupal és Joomla, vagy WordPress) technológiákat használó fejlesztők szempontjából tekintjük végig egyenként a “Mit kínál?” kérdésre adható válaszokat. Ez egyben a döntéshozóknak és az architekteknek is kellő eligazítást nyújt.

Microsoft mondások fejlesztőknek: HTML5 és társai az IE 9-ben — itt kerülnek összefoglalásra a Microsoft oldali HTML5 kínálatot meghatározó, fő jellemzők, mégpedig a cég saját kijelentései és publikációi alapján, mint:
– A Web szépsége sokéves platformmérnöki munka eredményeként
– Egységes jelölés (markup), kevesebb pluszmunka
– HTML5, SVG, CSS3, ECMAScript 5, DOM L2/L3
– Minden szempontból gyors
– Hardveresen gyorsított szöveg, videó és grafika
– Teljesítménybeli fejlesztések
– Chakra, az új JavaScript motor
– A beépített F12 fejlesztőeszközök felgyorsítják a hibakeresést

HTML5 konferencia (2011. május 7.) — ezen a rendezvényen kerül értékelésre a széles értelemben vett HTML5 technológiák jelenlegi helyzete, mégpedig — ha lehetséges — már konkrét, befejezett és sikeres HTML5 projektek alapján.

Mindez kiegészül majd további, társult információkkal a hardver gyorsítás Windows számára natív architektúrája, a jelenlegi trendek által meghatározott HTML5 hajtóerők és más témákban. A rendezvényt és annak értékelését követően pedig a további megjelenések már az érintettek érdeklődésétől és saját, fejlesztői eredményeiktől függenek leginkább.

Magamról:

Okleveles villamos és automatizálási mérnök (1971)
Microsoft, EMC, Compaq és Digital veterán. Korábban magyar cégek (GDS Szoftver, Computrend, SzáMOK, OLAJTERV). Jelenleg Lazure Kft.

Amire szakmailag büszke vagyok (időrendben visszafelé):
– Microsoft .NET 1.0 … .NET 3.5  és Visual Studio Team System bevezetések Magyarországon (2000 — 2008)
– Digital Alpha technológia vezető adatközponti és vállalati szerver platformmá tétele (másokkal együttes csapat tagjaként) Magyarországon (1993 — 1998)
– Koncepcionális modellezés (ma használatos elnevezéssel: domain-driven design) az objektum-orientált programozással kombinált módon (1985 — 1993)
– Poszt-graduális képzés a miniszámítógépes szoftverfejlesztés, konkurrens (párhuzamos) programozás és más témákban (1973 — 1984)

Az utóbbi időben általam művelt területek: ld. Experiencing the Cloud, Szoftver aktualitások

Predictive strategies based on the cyclical nature of the ICT development (also based on my previous findings during the period of 1978 — 1990)
User Experience Design for the Cloud
Marketing Communications based on the Cloud

Amennyiben szükség lenne közreműködésemre, tapasztalataimra, ezen az e-mail címen elérhető vagyok: snacsa@live.com

Családom tagjai, akik a legtöbbet jelentik számomra

Jobbról balra haladva:

– Panka

– Bogi (Bogáta)

– Kata (Katica)

– Szabina

Written by Nacsa Sándor

2011. március 25. péntek - 15:10

Hozzászólás